Zaujíma Vás, aké potraviny používame na NFI protokole? Pre lepšiu predstavu o stravovaní podľa NFI protokolu sme pre Vás pripravili zoznam potravín na NFI protokole.
V čase vzniku NFI protokolu (v roku 2017) sme začínali len s pár potravinami, ktoré sme boli schopní pokombinovať tak, aby v procese trávenia vyvolávali želateľnú reakciu lipolýzy. Náš tím ale neustále pracuje na vývoji nových reakcií lipolýzy s použitím nových a nových potravín. Preto je možné, že sa bude zoznam potravín postupne rozširovať.
Aktuálny zoznam potravín, ktoré zaraďujeme do NFI prootkolu nájdete nižšie. Pre lepšiu prehľadnosť sme ich rozdelili do kategórií: ovocie, zelenina, strukoviny, obiliny a „nepravé“ obilniny, semienka a orechy, polotovary a nápoje. Ak sa Vaše obľúbené ovocie alebo zelenina na tomto liste nenachádza, prosím nekonzumujte ho počas nasledovania NFI protokolu, ale až po jeho ukončení. Pri nasledovaní protokolu sa riaďte našimi kompletnými inštrukciami.
Pod zoznamom potravín nájdete i informácie, aké dochucovadlá môžete používať počas NFI protokolu a naopak, ktorým sa pri jeho nasledovaní určite vyhnite.
Ovocie na NFI protokole
Zelenina na NFI protokole
Strukoviny na NFI protokole
Obilniny a ,,nepravé“ obilniny na NFI protokole
Semienka a orechy na NFI protokole
Polotovary na NFI protokole
Nápoje počas NFI protokolu
Dochucovanie počas NFI protokolu
Na dochucovanie potravín a jedál počas NFI protokolu môžete používať bežné dochucovadlá. Chemické reakcie v NFI protokole však ovplyvňuje bobkový list, kurkuma, čili. Tieto tri dochucovadlá prosím počas NFI nepoužívajte.
Typickými dochucovadlami sú:
-
- Soľ (ideálne himalájska),
- Čierne korenie mleté,
- Paprika mletá sladká,
- Zeleninový vývar (ak z bujónu, tak Vitana Natur zeleninový),
- Sušené bylinky (bazalka, oregano, rozmarín, tymián, provensalské bylinky, talianske bylinky …. ),
- Horčica (s celými horčicovými semienkami),
- Jablčný ocot,
- Oleje používajte len minimálne alebo vôbec (kokosový, repkový),
- Sójová omáčka so zníženým obsahom soli.