Zeleninový boršč

Zeleninový boršč servírovaný v bielej miske s hnedým olemovaním. Za miskou vľavo je drevená doska s nakrájaným chlebom a vpravo tri červené repy bez vňate.
Ingrediencie:

1 stredne veľká žltá cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 zelerové stonky
2 stredne veľké mrkvy
2 cvikle
1/4 hlávky zelenej kapusty (môže byť aj červená)
5 stredne veľkých zemiakov
zeleninový bujón (3 – 4 kocky podľa chuti)
200 ml paradajkovej „pasaty“
1/2 ČL sušeného rozmarínu (ak máte, tak čerstvý)
čerstvá petržlenová vňaťka (ak nemáte, tak aj sušená)
soľ (kamenná)
čierne korenie

Postup:
  1. Cibuľku si skaramelizujeme na sucho (návod TU). Keď je cibuľa takmer opražená, pridáme pretlačený cesnak a ešte chvíľu popražíme.
  2. Pridáme na menšie kúsky nakrájané zelerové stonky, mrkvu, cviklu, zelenú kapustu a chvíľu popražíme.
  3. Zalejeme vodou, pridáme zeleninový bujón, soľ a čierne korenie a povaríme asi 10 min.
  4. Zatiaľ si očistíme a nakrájame zemiaky. Na kocky nakrájané zemiaky potom pridáme do polievky.
  5. Paradajkovú pasatu pridáme až keď sú zemiaky polomäkké a potom spolu povaríme. Ku koncu ešte pridáme čerstvú petržlenovú vňaťku a dochutíme.

Autor receptu:

Fotografia:

— Prečo NFI? —

Citát od Hippokrata na hlavnej stránke NFI protokolu "Nech jedlo je vaším liekom a liek je vaším jedlom".

Už Hippocrates, otec medicíny, pred naším letopočtom vedel že strava ktorú konzumujeme môže naše ochorenia spôsobiť, ale ich aj vyliečiť. NFI protokol je toho priamym dôkazom. Vyskúšajte aspoň dva týždne. Vaše telo Vám bude za to vďačné.

Pred a po NFI

Janka Brezinová - NEDU Ľubochňa
Janka Brezinová - NEDU Ľubochňa
Peter P. (Prvý NFI pacient)
Peter P. (Prvý NFI pacient)
Marta Matisová pred a po NFI protokole
Marta Matisová pred a po NFI protokole