Zeleninová polievka s pohánkou

Zeleninová polievka s pohánkou, servírovaná v béžovej miske s tmavohnedým okrajom. Recept, ktorý je súčasťou NFI protokolu.
Ingrediencie (2 litre):

1 stredne veľká žltá cibuľa
mrkva
biele zemiaky
pohánka
zeleninový bujón
soľ (kamenná)
čierne korenie celé

Postup:
  1. Cibuľku si skaramelizujeme na sucho (návod TU). Pridáme na kocky nakrájanú očistenú mrkvu a chvíľu za občasného miešania opekáme.
  2. Zalejeme vodou a pridáme nakrájané zemiaky. Ochutíme zeleninovým bujónom, soľou a čiernym korením.
  3. Keď je zelenina polomäkká, dosypeme pohánku.
  4. Po dovarení ešte podľa potreby dochutíme soľou a čiernym korením.

Alternatíva po ukončení NFI protokolu: namiesto pohánky môžete použiť jačmenné krúpky (stredné). Pridajte ich do polievky hneď na začiatku, nakoľko sa dlhšie varia. Po ukončení NFI protokolu môžte pridať aj ďalšie druhy zeleniny (napr. petržlen, kaleráb) a na dochutenie pridať aj bobkový list.

Zeleninová polievka s pohánkou z knihy

Recept na Zeleninovú polievku s pohánkou môžete nájsť aj v našej knihe „Stravou k zdraviu“ na strane 88-89.

Autor receptu:

Fotografia:

— Prečo NFI? —

Citát od Hippokrata na hlavnej stránke NFI protokolu "Nech jedlo je vaším liekom a liek je vaším jedlom".

Už Hippocrates, otec medicíny, pred naším letopočtom vedel že strava ktorú konzumujeme môže naše ochorenia spôsobiť, ale ich aj vyliečiť. NFI protokol je toho priamym dôkazom. Vyskúšajte aspoň dva týždne. Vaše telo Vám bude za to vďačné.

Pred a po NFI

Janka Brezinová - NEDU Ľubochňa
Janka Brezinová - NEDU Ľubochňa
Peter P. (Prvý NFI pacient)
Peter P. (Prvý NFI pacient)
Marta Matisová pred a po NFI protokole
Marta Matisová pred a po NFI protokole