Ingrediencie:
250 g hnedých šampiňónov
1 žltá cibuľa
1 žltá hrubostenná paprika (nakrájajte na malé kocky cca 1 x 1 cm)
1 zelená hrubostenná paprika (nakrájajte na malé kocky cca 1 x 1 cm)
2 jarná cibuľka
400 g ochutenej paradajkovej omáčky (napr. Arrabiata Piccante – dostať v TESCU)
400 g vegánskej náhražky mletého mäsa (2 balenia Kaufland Organic TOFU minced)
repkový olej (čo najmenej)
Postup:
- Šampiňóny nakrájame na prúžky (tak aby sme zachovali tvar hríbika) a na panvici popražíme na veľmi malom množstve repkového oleja.
- Nakrájanú žltú a zelenú papriku pridáme k opraženým šampiňónom a na miernom ohni popražíme ešte asi 5 minút.
- Pridáme na drobno pokrájanú žltú cibuľu a opražíme približne 1-2 minúty.
- Do zmesy vmiešame ochutenú paradajkovú omáčku (napr. Arrabiata Piccante), vegánsku náhražku mletého mäsa a na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku. Všetko spolu premiešame a povaríme asi 5 minút.
- Bolognese omáčku podávame s uvarenými celozrnnými špagetami.