Špagety Bolognese

Špagety Bolognese Arrabiata servírované na modrom tanieri. Výborné jedlo bez mäsa. Je súčasťou NFI protokolu, ktorý je vytvorený na stabilizáciu až vyliečenie cukrovky u diabetikov 2. typu. Pomáha i ľuďom s nadváhou a obezitou.
Ingrediencie:

250 g hnedých šampiňónov
1 žltá cibuľa
1 žltá hrubostenná paprika (nakrájajte na malé kocky cca 1 x 1 cm)
1 zelená hrubostenná paprika (nakrájajte na malé kocky cca 1 x 1 cm)
2 jarná cibuľka
400 g ochutenej paradajkovej omáčky (napr. Arrabiata Piccante – dostať v TESCU)
400 g vegánskej náhražky mletého mäsa (2 balenia Kaufland Organic TOFU minced)
repkový olej (čo najmenej)

Postup:
  1. Šampiňóny nakrájame na prúžky (tak aby sme zachovali tvar hríbika) a na panvici popražíme na veľmi malom množstve repkového oleja.
  2. Nakrájanú žltú a zelenú papriku pridáme k opraženým šampiňónom a na miernom ohni popražíme ešte asi 5 minút.
  3. Pridáme na drobno pokrájanú žltú cibuľu a opražíme približne 1-2 minúty.
  4. Do zmesy vmiešame ochutenú paradajkovú omáčku (napr. Arrabiata Piccante), vegánsku náhražku mletého mäsa a na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku. Všetko spolu premiešame a povaríme asi 5 minút.
  5. Bolognese omáčku podávame s uvarenými špagetami.

Autor receptu:

Fotografia:

— Prečo NFI? —

Citát od Hippokrata na hlavnej stránke NFI protokolu "Nech jedlo je vaším liekom a liek je vaším jedlom".

Už Hippocrates, otec medicíny, pred naším letopočtom vedel že strava ktorú konzumujeme môže naše ochorenia spôsobiť, ale ich aj vyliečiť. NFI protokol je toho priamym dôkazom. Vyskúšajte aspoň dva týždne. Vaše telo Vám bude za to vďačné.

Pred a po NFI

Janka Brezinová - NEDU Ľubochňa
Janka Brezinová - NEDU Ľubochňa
Peter P. (Prvý NFI pacient)
Peter P. (Prvý NFI pacient)
Marta Matisová pred a po NFI protokole
Marta Matisová pred a po NFI protokole