Ingrediencie (na 4 porcie):
30 g špagiet
500 g hnedých šampiňónov
½ žltej cibule
½ červenej hrubostennej papriky
½ zelenej hrubostennej papriky
½ žltej hrubostennej papriky
2 jarné cibuľky
½ ČL kokosového alebo repkového oleja
Marinované tofu (náhražka mletého mäsa):
180 g tofu naturálne
1,5 PL sójovej omáčky
1 strúčik cesnaku
½ PL sušené oregano
čierne korenie
Arrabbiata omáčka:
3 strúčiky cesnaku
1 žltá cibuľa
½ červenej hrubostennej papriky
1½ zelenej hrubostennej papriky
½ žltej hrubostennej papriky
2 väčšie červené kápie
1 Jalapeño paprička alebo kajenská paprika mletá (podľa chuti)
425 g krájaných paradajok z konzervy
200 ml zeleninového vývaru
1 PL oregana
½ ČL kokosového alebo repkového oleja
soľ
čierne korenie
Postup:
- Ako prvé si namarinujeme tofu. Vyberieme ho z obalu a scedíme z neho prebytočnú tekutinu. Medzi prstami ho rozdrvíme do stredne veľkej misky. Pridáme 1,5 PL sójovej omáčky, pretlačený cesnak, oregano a čierne korenie. Vidličkou dobre premiešame a ešte roztlačíme tofu do jemne hrudkovitej konzistencie. Misku prikryjeme potravinovou fóliou a necháme postáť aspoň 30 minút.
- Dáme si zovrieť vodu na špagety. Keď voda začne vrieť, osolíme ju a pridáme špagety. Uvarené cestoviny neodokrývame, scedíme ich cez pokrievku, necháme zakryté, aby ešte v pare došli.
- Na woku si pripravíme Arrabbiata omáčku. Zohrejeme ½ ČL oleja, pridáme pokrájanú cibuľu, 3 strúčky cesnaku (vcelku), soľ, čierne korenie a spolu orestujeme. Pridáme na prúžky nakrájanú papriku, kápiu, Jalapeño papričku, posypeme oreganom a ďalej restujeme. Podlievame zeleninovým vývarom. Keď je paprika polomäkká, pridáme krájané paradajky. Varíme kým nám omáčka nezhustne, potom ju rozmixujeme do jemne hrudkovitej konzistencie a odložíme bokom. Ak obľubujete pálivé jedlá, pridajte mletú kajanskú papriku.
- Hnedé šampiňóny nakrájame na plátky a popražíme ich do hneda na woku vytretom olejom (½ ČL). Polovičku šampiňónov si odložíme bokom na servírovanie. Do woku pridáme na kocky nakrájané všetky 3 farby papriky, žltú cibuľu, pretlačený cesnak, marinované tofu a asi ¾ pripravenej Arrabbiata omáčky. Všetko spolu krátko povaríme. Ak treba, pridáme aj trochu zeleninového vývaru. Vmiešame uvarené špagety, jarnú cibuľku a ešte spolu všetko dobre prehrejeme.
- Pri servírovaní použijeme zvyšok Arrabbiata omáčky, restované šampiňóny a nasekanú čerstvú petržlenovú vňať.
Dobrú chuť.
Všetky ingrediencie:
30 g špagiet
500 g hnedých šampiňónov
½ žltej cibule
½ červenej hrubostennej papriky
½ zelenej hrubostennej papriky
½ žltej hrubostennej papriky
2 jarné cibuľky
½ ČL kokosového alebo repkového oleja
180 g tofu naturálne
1,5 PL sójovej omáčky
1 strúčik cesnaku
½ PL sušené oregano
čierne korenie
3 strúčiky cesnaku
1 žltá cibuľa
½ červenej hrubostennej papriky
1½ zelenej hrubostennej papriky
½ žltej hrubostennej papriky
2 väčšie červené kápie
1 Jalapeño paprička alebo kajenská paprika mletá (podľa chuti)
425 g krájaných paradajok z konzervy
200 ml zeleninového vývaru
1 PL oregana
½ ČL kokosového alebo repkového oleja
soľ
čierne korenie