Šampiňónová krémová polievka

Šampiňónová polievka servírovaná na bledo modrom tanieri s tmavo hnedým okrajom. V polievke je lyžica a v strede restované šampiňóny.
Ingrediencie:

1 stredne veľká žltá cibuľa
2 strúčiky cesnaku
250 g hnedých šampiňónov (nie všetky sa pomixujú do krému, oddeľte si pár na popraženie)
1 stredne veľký zemiak
1 kocka zeleninového bujónu
1/2 ČL sušeného tymiánu (ak máme, tak čerstvý)
soľ (kamenná)
čierne korenie

Postup:
  1. Cibuľku si skaramelizujeme na sucho (návod TU). Keď je cibuľa takmer opražená, pridáme pretlačený cesnak a ešte chvíľu popražíme.
  2. Pridáme na menšie kúsky nakrájané hnedé šampiňóny a trochu opražíme. Šampiňóny pustia vodu, tak ju necháme trochu odpariť. Zalejeme trochou vody (nelejte veľa vody, aby potom polievka nebola moc riedka – radšej dolejete neskôr), pridáme zemiaky, zeleninový bujón, tymián, soľ, čierne korenie a povaríme do mäkka.
  3. Rozmixujeme tyčovým mixérom. Privedieme do varu. Podľa potreby doriedime vodou do krémovej konzistencie.
  4. Panvicu si potrieme olejom (2-3 kvapky oleja) a popražíme na nej pár nakrájaných šampiónov. Použite ich pri servírovaní na ozdobenie polievky.

Autor receptu:

Fotografia:

— Prečo NFI? —

Citát od Hippokrata na hlavnej stránke NFI protokolu "Nech jedlo je vaším liekom a liek je vaším jedlom".

Už Hippocrates, otec medicíny, pred naším letopočtom vedel že strava ktorú konzumujeme môže naše ochorenia spôsobiť, ale ich aj vyliečiť. NFI protokol je toho priamym dôkazom. Vyskúšajte aspoň dva týždne. Vaše telo Vám bude za to vďačné.

Pred a po NFI

Janka Brezinová - NEDU Ľubochňa
Janka Brezinová - NEDU Ľubochňa
Peter P. (Prvý NFI pacient)
Peter P. (Prvý NFI pacient)
Marta Matisová pred a po NFI protokole
Marta Matisová pred a po NFI protokole