Plnená paprika Vegán Klasik

Plnená paprika Vegán Klasik býva súčasťou NFI protokolov, ktoré pomáhajú pri stabilizácii cukrovky 2. typu a pri redukcii hmotnosti u ľudí s nadváhou a obezitou. Recept pre váš zdravý životný štýl.
Ingrediencie (6 paprík):

1 stredne veľká žltá cibuľa
3 strúčiky cesnaku
6 hrubostenných paprík rôznej farby
150 g hnedej alebo natural ryže (2/3 hrnčeka)
400 g vegánskej náhražky mletého mäsa (2 balenia Kaufland Organic TOFU minced)
400 g krájaných paradajok (1 konzerva)
400 g ochutenej paradajkovej omáčky (napr. Arrabiata Piccante – dostať v TESCU)
1 PL oregana
1 hrsť čerstvej nasekanej petržlenovej vňate
soľ (kamenná)
čierne korenie
repkový olej (čo najmenej)

Postup:
  1. Rúru predhrejeme na 200°C.
  2. Papriky umyjeme a vykrojíme z nich stopku so semiačkami. Vnútro vyčistíme, aby nám ostali pekné poháriky na plnenie.
  3. Do zapekacej misy alebo na plech nalejeme asi 1 cm vody a poukladáme naň papriky otvorom nadol. Prikryjeme alobalom alebo druhou časťou zapekacej misy a vložíme do predhriatej rúry na 20 minút.
  4. V osolenej vode si uvaríme hnedú alebo natural ryžu.
  5. Vo väčšom hrnci si popražíme cibuľu a cesnak. Pridáme vegánsku náhražku mletého mäsa, krájané paradajky, paradajkovú omáčku, oregano a nasekanú petržlenovú vňať. Posolíme, okoreníme a spolu povaríme približne 5 minút. Napokon do zmesy vmiešame uvarenú ryžu.
  6. Papriky vyberieme z rúry, necháme ich trochu vychladnúť, aby sa nám dali držať v ruke. Vodu zo zapekacej misy nevylievajte, ak sa odparila, doplňte ju na 1 cm.
  7. Pripravenou zmesou naplníme papriky a poukladáme ich naspäť do zapekacej misy. Prikryjeme a pečieme ďalších 20 – 30 minút.
  8. Podávame ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťkou.

Autor receptu:

Fotografia:

— Prečo NFI? —

Citát od Hippokrata na hlavnej stránke NFI protokolu "Nech jedlo je vaším liekom a liek je vaším jedlom".

Už Hippocrates, otec medicíny, pred naším letopočtom vedel že strava ktorú konzumujeme môže naše ochorenia spôsobiť, ale ich aj vyliečiť. NFI protokol je toho priamym dôkazom. Vyskúšajte aspoň dva týždne. Vaše telo Vám bude za to vďačné.

Pred a po NFI

Janka Brezinová - NEDU Ľubochňa
Janka Brezinová - NEDU Ľubochňa
Peter P. (Prvý NFI pacient)
Peter P. (Prvý NFI pacient)
Marta Matisová pred a po NFI protokole
Marta Matisová pred a po NFI protokole