Penne s hlivovou omáčkou

Penne s hlivovou omáčkou servírované na zelenom tanieri. Vegetariánky recept, ktorý je súčasťou NFI protokolu. Hlavné jedlo je ideálne pre diabetikov 2. typu, pre ľudí s nadváhou a obezitou, i pre milovníkov zdravého životného štýlu.
Ingrediencie:

1/2 stredne veľkej žltej cibule
1 ČL repkového oleja (čím menej tým lepšie)
300 g hlivy ustricovej (jedno balenie)
zeleninový bujón (1 kocka alebo podľa chuti)
200 ml sójového krému (smotany) na varenie
200 g penne cestovín
soľ

Postup:
  1. Hlivovú omáčku si pripravíme na wok panvici. Na veľmi malom množstve repkového oleja opražíme dosklovita nadrobno nakrájanú 1/2 žltej cibule.
  2. Hlivu ustricovú umyjeme a nakrájame na malé kúsky (približne 1 x 1 cm). Pridáme k opraženej cibuľke.
  3. V hrnčeku si rozmiešame jednu kocku zeleninového bujónu v troche vriacej vody (toľko, aby sa nám bujón pekne rozmiešal). Vlejeme do woku a hlivu povaríme, pokiaľ sa neodparí takmer všetka voda (hliva sama o sebe pustí veľa vody).
  4. Nakoniec do woku vlejeme sójovú smotanu a povaríme na miernom ohni 2 – 4 minútky, kým omáčka nezačne hustnúť.
  5. Hlivovú omáčku podávame s uvarenými penne cestovinami.

Autor receptu:

Fotografia:

— Prečo NFI? —

Citát od Hippokrata na hlavnej stránke NFI protokolu "Nech jedlo je vaším liekom a liek je vaším jedlom".

Už Hippocrates, otec medicíny, pred naším letopočtom vedel že strava ktorú konzumujeme môže naše ochorenia spôsobiť, ale ich aj vyliečiť. NFI protokol je toho priamym dôkazom. Vyskúšajte aspoň dva týždne. Vaše telo Vám bude za to vďačné.

Pred a po NFI

Janka Brezinová - NEDU Ľubochňa
Janka Brezinová - NEDU Ľubochňa
Peter P. (Prvý NFI pacient)
Peter P. (Prvý NFI pacient)
Marta Matisová pred a po NFI protokole
Marta Matisová pred a po NFI protokole