Ingrediencie:
1/2 stredne veľkej žltej cibule
1 ČL repkového oleja (čím menej tým lepšie)
300 g hlivy ustricovej (jedno balenie)
zeleninový bujón (1 kocka alebo podľa chuti)
200 ml sójového krému (smotany) na varenie
200 g penne cestovín
soľ
Postup:
- Hlivovú omáčku si pripravíme na wok panvici. Na veľmi malom množstve repkového oleja opražíme dosklovita nadrobno nakrájanú 1/2 žltej cibule.
- Hlivu ustricovú umyjeme a nakrájame na malé kúsky (približne 1 x 1 cm). Pridáme k opraženej cibuľke.
- V hrnčeku si rozmiešame jednu kocku zeleninového bujónu v troche vriacej vody (toľko, aby sa nám bujón pekne rozmiešal). Vlejeme do woku a hlivu povaríme, pokiaľ sa neodparí takmer všetka voda (hliva sama o sebe pustí veľa vody).
- Nakoniec do woku vlejeme sójovú smotanu a povaríme na miernom ohni 2 – 4 minútky, kým omáčka nezačne hustnúť.
- Hlivovú omáčku podávame s uvarenými penne cestovinami.

Recept na penne cestoviny s hlivovou omáčkou môžete nájsť aj v našej knihe „Stravou k zdraviu“ na strane 102 a 103.