Bruschetta s paradajkami a bazalkou

Dve hrianky s paradajkami a bazalkou položené na svetlom tanieri s tmavým okrajom. Na pravej strane za tanierom je miska s nakrájanými paradajkami ozdobená bazalkovými lístkami. Na ľavo od nej je jedn rajčina s jedným lístkom bazalky.
Ingrediencie:

7 veľkých paradajok
čerstvá bazalka (celý kvetináčik)
1-2 strúčky cesnaku
soľ
čierne korenie (čerstvo pomleté)
2 PL olivového oleja
chlieb vhodný na prípravu hrianok

Postup:
  1. Pripravíme si nádobu, ktorá sa dá tesne uzavrieť. Paradajky pokrájame na drobné kúsky, pridáme na drobno nasekanú čerstvú bazalku, pretlačený cesnak, soľ a čerstvo namleté čierne korenie podľa chuti. Nemusíte sa báť pridať trochu viac korenia, nakoľko keď paradajková zmes postojí v ľadničke, štipľavá chuť korenia sa trochu zneutralizuje.
  2. Nakoniec pridáme 2 PL olivového oleja a všetko dobre premiešame.
  3. Nádobu prikryjeme vrchnákom a necháme odležať v ľadničke aspoň na pol hodiny.
  4. Tesne pred servírovaním nakrájame chlieb a buď opečieme na panvici do zlatista, alebo použijeme hriankovač. Pripravenú paradajkovú zmes dáme na teplú hrianku a ihneď podávame.

Rada na záver: predtým, ako dáte pripravenú paradajkovú zmes na teplú hrianku, sceďte nadbytočnú vytvorenú šťavu.

Autor receptu:

Fotografia:

— Prečo NFI? —

Citát od Hippokrata na hlavnej stránke NFI protokolu "Nech jedlo je vaším liekom a liek je vaším jedlom".

Už Hippocrates, otec medicíny, pred naším letopočtom vedel že strava ktorú konzumujeme môže naše ochorenia spôsobiť, ale ich aj vyliečiť. NFI protokol je toho priamym dôkazom. Vyskúšajte aspoň dva týždne. Vaše telo Vám bude za to vďačné.

Pred a po NFI

Janka Brezinová - NEDU Ľubochňa
Janka Brezinová - NEDU Ľubochňa
Peter P. (Prvý NFI pacient)
Peter P. (Prvý NFI pacient)
Marta Matisová pred a po NFI protokole
Marta Matisová pred a po NFI protokole