Ingrediencie:
7 veľkých paradajok
čerstvá bazalka (celý kvetináčik)
1-2 strúčky cesnaku
soľ
čierne korenie (čerstvo pomleté)
2 PL olivového oleja
chlieb vhodný na prípravu hrianok
Postup:
- Pripravíme si nádobu, ktorá sa dá tesne uzavrieť. Paradajky pokrájame na drobné kúsky, pridáme na drobno nasekanú čerstvú bazalku, pretlačený cesnak, soľ a čerstvo namleté čierne korenie podľa chuti. Nemusíte sa báť pridať trochu viac korenia, nakoľko keď paradajková zmes postojí v ľadničke, štipľavá chuť korenia sa trochu zneutralizuje.
- Nakoniec pridáme 2 PL olivového oleja a všetko dobre premiešame.
- Nádobu prikryjeme vrchnákom a necháme odležať v ľadničke aspoň na pol hodiny.
- Tesne pred servírovaním nakrájame chlieb a buď opečieme na panvici do zlatista, alebo použijeme hriankovač. Pripravenú paradajkovú zmes dáme na teplú hrianku a ihneď podávame.
Rada na záver: predtým, ako dáte pripravenú paradajkovú zmes na teplú hrianku, sceďte nadbytočnú vytvorenú šťavu.