Cícerová polievka so šampiňónmi

Ingrediencie:

3 plechovky cíceru
Väčšia cibuľa
4 väčšie mrkvy
2 ČL kurkumy
Zeleninový vývar
Čerstvé šampiňóny
Olej
Soľ, čierne korenie

Postup:

Do väčšieho hrnca pridáme trochu oleja a nadrobno nakrájanú cibuľu.

Orestujeme a pridáme nakrájanú mrkvu.

Spolu osmažíme pár minút, pridáme kurkumu a zalejeme zeleninovým vývarom.

Pridáme soľ, čierne korenie a povaríme, pokiaľ mrkva nebude mäkká.

Keď mrkva zmäkne, pridáme cícer (trochu odložíme bokom, na neskôr).

Všetko necháme povariť približne 10 minút.

Medzitým si nakrájame šampiňóny a spolu so cícerom, ktorý sme si odložili, ich dáme na rozpálenú panvicu s trochou oleja, pridáme trochu soli a opekáme do zlatista.

Ponorným mixérom rozmiešame do hladka polievku.

Dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti. Polievku podávame s opekanými šampiňónmi a cícerom.

Autor receptu:

Fotografia:

— Prečo NFI? —

Citát od Hippokrata na hlavnej stránke NFI protokolu "Nech jedlo je vaším liekom a liek je vaším jedlom".

Už Hippocrates, otec medicíny, pred naším letopočtom vedel že strava ktorú konzumujeme môže naše ochorenia spôsobiť, ale ich aj vyliečiť. NFI protokol je toho priamym dôkazom. Vyskúšajte aspoň dva týždne. Vaše telo Vám bude za to vďačné.

Pred a po NFI

Janka Brezinová - NEDU Ľubochňa
Janka Brezinová - NEDU Ľubochňa
Peter P. (Prvý NFI pacient)
Peter P. (Prvý NFI pacient)
Marta Matisová pred a po NFI protokole
Marta Matisová pred a po NFI protokole