Ingrediencie:
1 menšia cibuľa
1 cuketa
kukurica (podľa chuti)
2 ČL kari korenia
1 ČL kurkumy
ryža
soľ
tekvicový olej
kokosový /repkový/ slnečnicový olej
Postup:
- V samostatnom hrnci si s trochou soli uvaríme ryžu.
- Cibuľku nakrájame nadrobno a popražíme na troche oleja.
- Medzitým si na jemnom strúhadle nastrúhame cuketu a pridáme ju na opraženú cibuľu.
- Pridáme kukuricu, trochu soli, kari korenie a kurkumu.
- Všetko spolu dobre premiešame a podusíme približne 3 minútky.
- Pridáme uvarenú ryžu a podľa potreby ešte dochutíme soľou.
- Rizoto podávame poliate tekvicovým olejom.
Autorka receptu a fotografie:
Bc. Lenka Borošková (NFI tím)