Cuketové rizoto

Cuketové rizoto upravené do okrúhleho tvaru, servírované na bielom tanieri, po stranách dekorované tekvicovým olejom. Na rizote sú položené dva mesiačiky paradajok.
Ingrediencie:

1 menšia cibuľa
1 cuketa
kukurica (podľa chuti)
2 ČL kari korenia
1 ČL kurkumy
ryža
soľ
tekvicový olej
kokosový /repkový/ slnečnicový olej

Postup:
  1. V samostatnom hrnci si s trochou soli uvaríme ryžu.
  2. Cibuľku nakrájame nadrobno a popražíme na troche oleja.
  3. Medzitým si na jemnom strúhadle nastrúhame cuketu a pridáme ju na opraženú cibuľu.
  4. Pridáme kukuricu, trochu soli, kari korenie a kurkumu.
  5. Všetko spolu dobre premiešame a podusíme približne 3 minútky.
  6. Pridáme uvarenú ryžu a podľa potreby ešte dochutíme soľou.
  7. Rizoto podávame poliate tekvicovým olejom.

Autorka receptu a fotografie:

Bc. Lenka Borošková (NFI tím)

Autor receptu:

Fotografia:

— Prečo NFI? —

Citát od Hippokrata na hlavnej stránke NFI protokolu "Nech jedlo je vaším liekom a liek je vaším jedlom".

Už Hippocrates, otec medicíny, pred naším letopočtom vedel že strava ktorú konzumujeme môže naše ochorenia spôsobiť, ale ich aj vyliečiť. NFI protokol je toho priamym dôkazom. Vyskúšajte aspoň dva týždne. Vaše telo Vám bude za to vďačné.

Pred a po NFI

Janka Brezinová - NEDU Ľubochňa
Janka Brezinová - NEDU Ľubochňa
Peter P. (Prvý NFI pacient)
Peter P. (Prvý NFI pacient)
Marta Matisová pred a po NFI protokole
Marta Matisová pred a po NFI protokole