Špargľa s mrkvovo-batatovým pyré

Na bielom guľatom tanieri servírovaná zelená špargľa s mrkvovo-batatovým pyré. Ozdobená tromi zavinutými plátkami mrkvy a jedným žltým kvetom. Inšpirácia na vegánske jedlo po ukončení NFI protokolu.
Ingrediencie:

Zelená špargľa
Olej (podľa vlastného výberu)
Cesnak
Bataty
Mrkva
Vegánska smotana sladká
Korenie (na pizzu, na ryby… podľa vlastného výberu)
Soľ

Postup:

Na panvici si rozohrejeme olej, na ktorý pridáme pokrájaný cesnak. Špargľu očistíme, odrežeme konce a položíme ju na rozohriatu panvicu. Pridáme soľ alebo korenie podľa vlastného výberu. Znížime plameň a opekáme približne 5 minút zo všetkých strán.

Medzitým si ošúpeme bataty a mrkvu a dáme ich variť do osolenej vody. Keď budú bataty aj mrkva uvarené, pridáme soľ, čierne korenie a smotanu a spolu vymixujeme ponorným mixérom.

Hotové jedlo môžeme podávať pokvapkané tekvicovým olejom.

Autor receptu:

Fotografia:

— Prečo NFI? —

Citát od Hippokrata na hlavnej stránke NFI protokolu "Nech jedlo je vaším liekom a liek je vaším jedlom".

Už Hippocrates, otec medicíny, pred naším letopočtom vedel že strava ktorú konzumujeme môže naše ochorenia spôsobiť, ale ich aj vyliečiť. NFI protokol je toho priamym dôkazom. Vyskúšajte aspoň dva týždne. Vaše telo Vám bude za to vďačné.

Pred a po NFI

Janka Brezinová - NEDU Ľubochňa
Janka Brezinová - NEDU Ľubochňa
Peter P. (Prvý NFI pacient)
Peter P. (Prvý NFI pacient)
Marta Matisová pred a po NFI protokole
Marta Matisová pred a po NFI protokole