Ríbezľový koláč

Ingrediencie:

220g celozrnnej špaldovej múky
130g kryštálový cukor
Štipka soli
100g pomletého maku
1 kypriaci prášok
2 PL jablčného octu
100ml oleja
1 väčšie jablko
1 PL slivkový lekvár
200ml vody
Ríbezle

Postup:

Vo väčšej miske zmiešame múku, cukor, soľ, kypriaci prášok a mak.

Do druhej misky nastrúhame jablko, pridáme jablčný ocot, olej, slivkový lekvár, 100ml vody a všetko spolu dobre premiešame.

Tekutú zmes vmiešame do sypkej a pridáme zvyšnú vodu.

Ak je cesto veľmi husté, môžete pridať ešte trochu vody alebo rastlinného mlieka (hustota cesta záleží od druhu múky, ktorý sa použije).

Okrúhlu formu vytrieme kokosovým olejom a vysypeme múkou.

Do formy vlejeme cesto a posypeme ríbezľami.

Koláč pečieme na 180°C približne 35-40 minút (podľa rúry).

Autor receptu:

Fotografia:

— Prečo NFI? —

Citát od Hippokrata na hlavnej stránke NFI protokolu "Nech jedlo je vaším liekom a liek je vaším jedlom".

Už Hippocrates, otec medicíny, pred naším letopočtom vedel že strava ktorú konzumujeme môže naše ochorenia spôsobiť, ale ich aj vyliečiť. NFI protokol je toho priamym dôkazom. Vyskúšajte aspoň dva týždne. Vaše telo Vám bude za to vďačné.

Pred a po NFI

Janka Brezinová - NEDU Ľubochňa
Janka Brezinová - NEDU Ľubochňa
Peter P. (Prvý NFI pacient)
Peter P. (Prvý NFI pacient)
Marta Matisová pred a po NFI protokole
Marta Matisová pred a po NFI protokole