Plnené šampiňóny

Pečené plnené šampiňóny servírované na bielom tanieri so šedým okrajom ako inšpirácia na zdravý obed po ukončení NFI protokolu.
Ingrediencie:

250g hnedých šampiňónov (pečiarka záhradná)
2 PL rastlinné maslo (napr. Flora)
2 strúčiky cesnaku (pretlačené)
1 malá červená cibuľa nakrájaná na drobno
30g PANKO strúhanka (Panko strúhanka je vyrobená z chleba bez použitia kôrky. Sú to veľké vzdušné vločky, ktoré tak dodajú jedlu ľahkosť a chrumkavosť.)
1 PL čerstvého tarragonu (bylinka známa tiež ako estragón); (ak nemáte, nahraďte čerstvým koriandrom)
1 ČL rozmarínu alebo inej bylinky podľa vášho výberu
soľ
čierne korenie (čerstvo pomleté)

Postup:

Rúru predhrejte na 180°C.

Rastlinné maslo roztopte a zľahka na ňom popražte nakrájanú cibuľu so štipkou soli (len kým nezačne mäknúť).

Zo šampiňónov opatrne vyrežte stopky a nakrájajte ich na drobno. Spolu s pretlačeným cesnakom ich pridajte do panvice s cibuľou a popražte ďalšie 3 minúty.

Do panice primiešajte bylinky, dochuťte soľou a čiernym korením a dobre premiešajte.

Hlavičky šampiňónov vyplňte pripravenou zmesou a rozložte na plech zľahka potretý repkovým olejom a pečte zhruba 15 minút.

Servírujte teplé.

Autor receptu:

Fotografia:

— Prečo NFI? —

Citát od Hippokrata na hlavnej stránke NFI protokolu "Nech jedlo je vaším liekom a liek je vaším jedlom".

Už Hippocrates, otec medicíny, pred naším letopočtom vedel že strava ktorú konzumujeme môže naše ochorenia spôsobiť, ale ich aj vyliečiť. NFI protokol je toho priamym dôkazom. Vyskúšajte aspoň dva týždne. Vaše telo Vám bude za to vďačné.

Pred a po NFI

Janka Brezinová - NEDU Ľubochňa
Janka Brezinová - NEDU Ľubochňa
Peter P. (Prvý NFI pacient)
Peter P. (Prvý NFI pacient)
Marta Matisová pred a po NFI protokole
Marta Matisová pred a po NFI protokole