Hubová nátierka s tymiánom

Hubová nátierka v sklenenom zavarovacom retro pohári bez viečka. Okolo pohára sú na drevenej doske naskladané štvťky bieleho chleba opečeného na grile.
Ingrediencie:

250g čerstvé huby podľa vlastného výberu (aj mrazené)
1 stredne veľká cibuľa
2 strúčiky cesnaku
100g rastlinného masla
1 PL horčice
drvená rasca podľa chuti
soľ
čierne korenie
pár vetvičiek čerstvého tymiánu
repkový olej

Postup:

Na panvici si rozpálime minimálne množstvo repkového oleja a orestujeme cibuľku spolu s nakrájanými hubami (pre zdravšiu variantu restujeme len na vode). Pridáme drvenú rascu, osolíme a okoreníme.

Restujeme kým huby nezmäknú a nepustia vodu. Potom pridáme prelisovaný cesnak, čerstvý tymián a dusíme kým sa väčšina vody neodparí. Odstavíme a necháme vychladnúť.

Vychladnutú hubovú zmes premiestnime do kuchynského mixéra, pridáme rastlinné maslo a horčicu. Vymixujeme do hladka. V prípade potreby ešte dochutíme soľou, mletým čiernym korením, horčicou alebo tymiánom.

Autor receptu:

Fotografia:

— Prečo NFI? —

Citát od Hippokrata na hlavnej stránke NFI protokolu "Nech jedlo je vaším liekom a liek je vaším jedlom".

Už Hippocrates, otec medicíny, pred naším letopočtom vedel že strava ktorú konzumujeme môže naše ochorenia spôsobiť, ale ich aj vyliečiť. NFI protokol je toho priamym dôkazom. Vyskúšajte aspoň dva týždne. Vaše telo Vám bude za to vďačné.

Pred a po NFI

Janka Brezinová - NEDU Ľubochňa
Janka Brezinová - NEDU Ľubochňa
Peter P. (Prvý NFI pacient)
Peter P. (Prvý NFI pacient)
Marta Matisová pred a po NFI protokole
Marta Matisová pred a po NFI protokole